Aanvang nieuw kampeerseizoen… “water op de camping” :Aan het eind van het kampeerseizoen halen wij de druk af van de hoofdwaterleiding van de camping. En dient u uw kampeermiddelen winterklaar te hebben gemaakt… door o.a. de staanplaats op te ruimen, terrasmeubilair te verwijderen of vast te binden, waardevolle spullen uit de caravan mee naar huis te nemen en ook de waterleidingen te ontdoen van water/leeg te laten lopen.

Laat u water in uw leidingen zitten (tot aan de watermeter in de waterput van de staanplaats) dan is het vrijwel zeker dat uw leidingen in de winter kapotvriezen/open barsten en uw kampeermiddel langdurig waterschade oploopt.


Op 15 maart van elk jaar (en als deze datum in het weekend valt, dan de vrijdag er voor) zetten wij weer druk op de hoofdwaterleiding. Mocht het op dat moment vriezen of is er nog een vorstfront in aantocht, dan wordt deze datum vanzelfsprekend opgeschoven. Nadat er weer waterdruk op de waterleiding van de camping zit, is het verder aan de campinggast zelf wanneer hij 'zijn eigen leidingen" in de kampeermiddelen weer vult met water.

Na half maart bestaat er natuurlijk altijd de kans dat er nog (nacht)vorst optreed en is het dan aan de campinggast om 'zijn' gevulde waterleidingen weer leeg te laten lopen, ter voorkoming van leidingbreuk en/of lekkage door kapot gevroren leidingen.

En wanneer er weer stromend water uit de kraan komt, gaat eigenlijk het kampeerseizoen weer van start en beginnen de meesten met de kampeermiddellen poetsen en de staanplaats fatsoeneren... onder het genot van een heerlijk kopje koffie wat weer kan worden gezet met water uit de kraan.

Zijn er nog vragen, dan horen wij dat graag.