Tholen - Wandelen:

Tholen is een prachtig wandelgebied. Vanuit elke plaats zijn er één of meerdere wandelroutes waarmee u op alle leuke plekjes op het eiland komt. De wandelroutes zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Natuurwandelingen, 7 en 12 kilometer
In de omgeving van Oud-Vossemeer en Sint-Maartensdijk zijn er twee bewegwijzerde natuur educatieve wandelroutes utgezet. Bij deze wandelingen krijgt u onderweg via informatiepanelen uitleg over het natuurschoon. Er is een korte route van 7 km en een lange route van 12 km.

Stadswandelingen
Een stadswandeling door verschillende dorpjes en stadjes op het eiland Tholen. Op het VVV-kantoor is een map verkrijgbaar waarin verschillende wandelingen beschreven zijn. Ook is het mogelijk om met een VVV-gids een stadswandeling te maken.

Bomenroutes
De natuurvereniging van Tholen heeft in een boekje acht wandelroutes beschreven langs alle bijzondere bomen en struiken.

De Pluimpot- (5 kilometer) en Oosterschelde route (8 kilometer)
Bij Sint Maartensdijk voeren twee, met paaltjes gemarkeerde, wandelroutes door het vogelbroedgebied “De Pluimpot” en langs de Oosterschelde. Vertrek- en eindpunt is het VVV-kantoor in Sint Maartensdijk. De Pluimpot route is met rode paaltjes aangegeven. De Oosterschelde route is met witte paaltjes gemarkeerd.

Natte laarzentochten
Gidsen van Staatsbosbeheer nemen je op gezette tijden in de zomer mee over de slikken en schorren in de omgeving van Sint Annaland. Deze tocht duurt 2 tot 2,5 uur, inclusief een bezoek aan het natuurontwikkelingsgebied de Haaftenpolder.

Adres VVV op Tholen:

Haven 10
4695 CP Sint Maartensdijk
Fax: 0166-664266
e-mail: vvvzbt@zeelandnet.nl