Tholen - Fietsen:

Eiland Tholen

Tholen en Sint Philipsland nodigen u uit om er met de fiets op uit te trekken. De vele fietspaden zorgen ervoor dat u op uw tochten rustig van de omgeving kunt genieten.

Het VVV-kantoor op het eiland kan u behulpzaam zijn met het ontdekken van de omgeving en beschikt over een groot aantal fietstochten, kaartmateriaal en informatie. Ook is er een bewegwijzerde fiets-route, die het fietsveerpontje van Sint-Annaland met het fietsveerpontje bij Gorishoek met elkaar verbindt.

Om u met de fiets op weg te helpen heeft de VVV voor u de volgende suggesties:

Fietsroute
Tholen noord en zuid, beiden 43 kilometer
Als u voor het eerst op het eiland Tholen komt, zult u zich verwonderen over de vele akkers met bloemen. Vooral de grote variatie in soort en kleur vormen een kleurrijk geheel met het groen en geel van de overige gewassen. De bloeitijd is van mei tot oktober. In de maanden juli en augustus zijn de polders op z’n mooist. De fietsroute is verkrijgbaar bij het VVV en is ongeveer 40 kilometer.

Eiland-routes
Aan de hand van een toeristenkaart kunt u op een overzichtelijke wijze kiezen uit verschillende aantrekkelijke fietsroutes, die u langs de mooiste plekjes van Tholen voert. De routes zijn op verschillende plaatsen van het eiland te starten.

Fiets-voetveren  Fiets een rondje met een pontje”
In de zomermaanden kunnen fietsers en wandelaars gebruik maken van een netwerk aan veerpontjes in Zeeland. Een complete dienstregeling is te verkrijgen bij de VVV in St. Maartensdijk.

Oesterdam
Het toeristisch fietspad Sint Maartensdijk–Oesterdam voert langs het vogelbroedgebied De Pluimpot, het strandje bij Gorishoek en daarna ongeveer 10 kilometer buitendijks langs de zeedijk met een prachtig uitzicht over de Oosters

Waterlandroute, 30 kilometer
Een bewegwijzerde fietsroute over het zuidelijke deel van het eiland Tholen. De route gaat langs allerlei elementen die te maken hebben met de strijd tegen het water en het leven met het water in dit deel van Zeeland. Maar ook zijn er een aantal bijzondere cultuurhistorische bezienswaardigheden opgenomen in deze boeiende fietsroute die voert door dit voor velen onbekende stukje Zeeland.

Adres VVV op Tholen:

Haven 10
4695 CP Sint Maartensdijk
Fax: 0166-664266
e-mail: vvvzbt@zeelandnet.nl