Toeristisch Tholen:Op het eiland Tholen zelf en binnen 60 (auto)minuten van de camping is van alles te doen en te beleven. Jachthavens, zwembad, midgetgolf, musea, fiets- en wandelroute's (fietsenverhuur), attractieparken, bezienswaardigheden, recreatie, etc. Op deze pagina hebben wij er een aantal voor u uitgeselecteerd. Natuurlijk kunt u bij de VVV in St. Maartensdijk nog vele andere lokale ideeën opdoen.
V.V.V. Markt 1 - 4695 CE St. Maartensdijk - Tel.: 0166-663771 - E-mail: info@vvvtholen.nl
Wilt u wat verder weg, klik dan op 1 van de onderdelen in de navigatiebalk bij "DAGJE WEG".

Geschiedenis & Cultuur Tholen

Bent u meer geinteresseerd in de geschiedenis en de cultuur van Tholen? Dan is er een goede home-website waar wij u graag naar verwijzen. De man achter alle informatie heet: Kees Kleppe
Eiland Tholen

Het eiland Tholen heeft verschillende mogelijkheden om eens op een andere manier met de natuur kennis te maken. Wat denkt u van kamperen in de kreukelzone of onder leiding van een gids een "Nattelaarzentocht" te maken. Ook kunt u in mei en juni een excursie maken naar de weervisserij op de Oosterschelde. Met weervisserij wordt ansjovis gevangen. Vers gebakken ansjovis is een ware delicatesse van de streek. Als u in het naseizoen of in de winter het eiland Tholen bezoekt kunt u genieten van een gezellig avondje uit. Van september tot en met april zorgt de stichting "Uit op Tholen" voor amusement van de bovenste plank, zowel op klassiek gebied, cabaret of toneel.
INFO Tholen Op Internet

Streekmuseum De Meestoof (St. Annaland)

Het streekmuseum heeft een gevarieerde collectie. Naast informatiemateriaal zijn er ook gebruiksvoorwerpen en handgereedschappen tentoongesteld. Een volledig ingerichte boerenkamer met levensgrote poppen in klederdracht geeft u een indruk van het huiselijk leven in de 18e eeuw. Verder vindt u er collecties oude sieraden, aardewerk en schelpen. Ook is er een oud schoollokaal te bezichtingen. chter het museum zijn in een Zeeuwse schuur oude landbouwwerktuigen en handgereedschap tentoongesteld.
Streekmuseum "De Meestoof" Bierensstraat 6 - St. Annaland - Mbl.: 06-22826192

De speelmansplaten (nabij stad Tholen)

Speelmansplaten is een dagrecreatieterrein dat in 1991 tegelijk met de Oesterdam te Tholen is aangelegd. Het terrein biedt een groot scala aan mogelijkheden in recreatieve sfeer. Het twaalf hectare grote terrein met ca. 30 hectare water is prachtig gelegen aan het Zoommeer. Door de unieke combinatie met water en natuur is dit terrein ideaal voor een dag ontspanning voor jong en oud. Door de indeling van het terrein waarin zwemmers, surfers, jetskiërs en recreatie vaart van elkaar gescheiden worden, kan een ieder veilig zijn sport beoefenen. Ook is er een speeltuin voor kinderen en zonneweide voor zonaanbiders. Daarom is de Speelmansplaten een uitgelezen plek voor gezinnen, dagrecreanten en watersporters. Ook bij slecht weer!
De Speelmansplaten vanaf de camping -> Tholen. Voor Tholen rechts af (volg witte borden) - Tel. 0166-604697

Stadspaleis Het Markiezenhof (Bergen op Zoom)

In het historische centrum van Bergen op Zoom ligt één van de mooiste laat-gotische stadspaleizen van West-Europa: Het Markiezenhof. Dit schitterende monument werd rond 1500 gebouwd ter meerdere eer en glorie van de Heren, later de Markiezen van Bergen op Zoom. In het omvangrijke gebouwencomplex zijn onder meer een museum en een galerie gehuisvest.
De portretten van de vroegere markiezen en markiezinnen en vele andere schilderijen vormen een deel van de collectie oude kunst, die voorts bestaat uit meubilair en sier- en gebruiksvoorwerpen uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Spectaculair is de omvangrijke kermisverzameling met zowel werkende miniaturen van kermisattracties als originele onderdelen van draaimolens en luchtschommels. Schilderijen en prenten schetsen het vroegere en hedendaagse kermisvermaak.
Speciaal voor kinderen is er nu een griezelige speurtocht uitgezet waarbij je op zoek gaat naar de schat van de Markies, een leerzame tocht met allerlei spelletjes waarbij je alle facetten van Het Hof tegenkomt. Maar pas op voor de geest van Het Markiezenhof!
Stadspaleis Het Markiezenhof Steenbergsestraat 8 - Bergen op Zoom - Tel. 0164-242930

De Delta Expo Neeltje Jans

De educatieve attractie over Deltawerken, kust en zee. Op het kunstmatige eiland Neeltje Jans, in de monding van de Oosterschelde, vindt u van alles. Deltawerken: de film 'Delta Finale' en de expositie 'Delta Expo' tonen de Deltawerken. U ontdekt de groeiende aandacht voor milieu en behoud van mossel- en oestercultuur. In Delta Expo bevindt zich ook de expositie 'Ramp 1953'. De wandeling in het binnenste van de Stormvloedkering mag u niet missen! Zeedieren*: van zeer nabij ziet u zeehonden in ons bassin. U maakt kennis met dolfijnen en walvissen in de expositie 'WalvisWereld' in het wonderlijke walvispaviljoen. Verwonderen en spelen*: in de waterspeelplaats maak je een eigen waterval, verleg je de loop van een beekje, bedien je de tredmolen en loop je over water-wiebelstenen. Wie blijft 't langste droog! In de 3d-film 'Waterworld' verrassen wij je met spectaculaire beelden. Octopussen proberen je te vangen, haaien komen akelig dichtbij en met animatiebeelden waan je je terug in het tijdperk van de dinosaurussen. (*geopend apr t/m okt)
De Delta Expo/Neeltje Jans - gelegen tussen Schouwen Duiveland en Noord Beveland in - Tel.: Tel. 0111 - 652702

Het Arsenaal (Vlissingen)

Een uniek attractiecentrum voor jong en oud. Niet alleen voor een educatief uitstapje maar ook een bezoek vol avontuur. Met levensechte piraten, die je een adembenemende rondleiding door hun spannende wereld vol humor en horror geven. Het Arsenaal beschikt ook over een unieke collectie modelschepen uit de Nederlandse en internatiuonale scheepvaart. In de onderwaterwereld valt veel te leren over de ontelbare vissen, schelpdieren en andere Noordzee bewoners. Het Arsenaal - Arsenaalplein 1 - Vlissingen - Tel.: 0118-415400

Miniatuur-Walcheren (Vlissingen)

Elk-Weer-Park Miniatuur Walcheren Middelburg "reusachtig veel plezier...!!" Wie al het moois van Walcheren in 1 dag wil zien moet een bezoekje brengen aan Miniatuur Walcheren, dat in het centrum van Middelburg ligt. Een groot aantal Zeeuwse dorpen zijn hier in schaal 1:20 nagebouwd. De meer dan 250 plantensoorten, 30.000 bollen en 1400 bonsaiboompjes, laten zien waarom Walcheren de Tuin van Zeeland wordt genoemd. Voor kinderen is er onder andere een boemeltreintje, speeltuin, scooters, radiografisch bestuurbare bootjes, het waterspel, de sprookjestunnel, en een aantal spring- en klimobjecten. Over het hele park kunnen ze knoppen induwen waarmee ze diverse Zeeuwse taferelen in werking zetten, en Koning Willem Walcheren en hofnar Wallie zorgen ervoor dat de kinderen in de zomermaanden niets tekort komen. Tot slot beschikt Miniatuur Walcheren over een gezellig pannenkoek-restaurant met terras.
Miniatuur Walcheren - Molenwater - Vlissingen - Tel.: 0118-612525

Museum Stoomtrein GOES-BORSELE (Goes)

De stoomtrein Goes-Borsele is een stichting, opgericht in 1971, en bestaat uit ca 150 vrijwilligers. Zij vervullen verschillende werkzaamheden zoals; onderhoud aan materieel en spoorlijn, restauraties van materieel en gebouwen, inrichting van de terreinen en natuurlijk het rijden van de trein. Maak een treinrit met oude stoom locomotieven en ruik de echte steenkolen rook, zoals onze voorvaderen dat ook deden! Hoor de sissende geluiden van de stoomketel en zie hoe de kolen in de brander worden geschept. De vrijwilligers van het museum kunnen je alles over de 4 oude loc's vertellen en doen dat ook graag. Herleef hoe het vroeger was!
Museum Stoomtrein Goes-Borsele - Stephensonweg 9 (250mtr naast NS station) - Goes - Tel.: 0113-270705

Andere Regio informatie / Bezienswaardige plaatsen – Zeeland:

Zeeland
Goeree-Overflakkee
Schouwen-Duiveland
Noord-Beveland
Walcheren
Zuid-Beveland
Tholen en Sint Philipsland
Zeeuws-Vlaanderen

Wij wensen u alvast veel plezier wanneer u er een dagje op uit trekt!